1 – دبوسی و پیانو
کلود دبوسی در سن 7 سالگی نواختن پیانو را آغاز کرد ، خانواده او با موسیقی بیگانه بودند .
پدرش مغازه چینی فروشی داشت و مادرش خیاط بود.
2 – چایکوفسکی و کلود دبوسی
حامی چایکوفسکی خانم فون مک در سال 1880 با کلود دبوسی به سفر می رود ، اثری با نامِ danse bohémienne را برای چایکوفسکی می فرستد واکنش چایکوفسکی به این اثر : «این قطعه بسیار زیبا است، اما بسیار کوتاه است». “هیچ ایده ای به طور کامل بیان نمی شود، به طرز وحشتناکی چروکیده است و فاقد وحدت است.”
دبوسی بسیار ساختار شکن بود به همین دلیل چایکوفسکی با آهنگسازانی که از دوره کلاسیک فاصله می گرفتند ارتباط نمی گرفت.
3 – Suite bergamasque اثری بسیار زیبا از دبوسی
سوئیت برگاماسک یکی از معروف ترین سوئیت های پیانوی دبوسی است. او نوشتن آن را در سال 1890 آغاز کرد، اما تا سال 1905 این اثر را منتشر نکرد.
4 – «Clair de lune»، از سوئیت برگاماسک
اگر قرار باشد یکی از سه اثر برتر دبوسی را انتخاب کنیم قطعاً «Clair de lune»، از سوئیت برگاماسک یکی از سه اثر رویایی دبوسی هست و خواهد بود .
این اثر موومان سوم از سوئیت برگاماسک هست که توسط شعری از شاعر فرانسوی به نام پل ورلن الهام گرفته شده است
5 – Prélude à l’après-midi d’un faune موسیقی برای جانوری انسان نما
دبوسی بسیار علاقه مند به دنیای فلسفه و اندیشه بود در نتیجه آثاری می نوشت که خارج از سادگی و اندیشه عمومِ جامعه باشد. این اثر که Prélude à l’après-midi d’un faune نام دارد جانوری را به توصیف می کند که انسان نماست اما چهره ای افسانه ای دارد که نیمی انسان و نیمی بُز است که پریشانی آن را در گرما ظهر نشان می دهد .
شاید برایتان عجیب باشد اما بر اساس شعری از استفان مالارمه نوشته شد حتماً این شعر را مطالعه کنید تا گنگی و پیچیدگی داستان برایتان کمتر شود .
6 – شبگردی مجموعه ای درخشان از دبوسی
سه موومان شبانه دبوسی، Nuages (ابرها)، Fêtes (جشنواره ها) و Sirènes (Sirènes) از مجموعه ای از نقاشی های امپرسیونیستی جیمز ابوت مک نیل ویستلر الهام گرفته شده اند. دبوسی این مجموعه را در دسامبر 1899 به پایان رساند.
7 – تنها اپرای دبوسی: Pelléas et Mélisande
Pelléas et Mélisande تنها اپرای دبوسی است و به عنوان نقطه عطفی در موسیقی قرن بیستم در نظر گرفته می شود. این داستان عاشقانه پنج پرده ای در آوریل 1902 در اپرا-کامیک پاریس به نمایش درآمد.
8 – امواج دریا – La mer
دبوسی زندگی خصوصی بسیار استرس زایی داشت ، همسرش را ترک کرد و بسیار خشمگین بود که باید برای همسری دیگر از فرانسه به انگلستان برود در نتیجه تمامی خشمِ او در اثری با نامِ امواج دریا خلاصه میشه .
لامر یا امواج دریا در زمان حیات دبوسی مورد استقبال قرار نگرفت، اما اکنون به یکی از محبوبترین آثار دبوسی تبدیل شده است.
9 – دبوسی امپرسیونیست؟
موسیقی دبوسی اغلب به عنوان “امپرسیونیست” توصیف می شود، اما او از طرفداران این برچسب نبود. او گفت: “من سعی می کنم “کاری متفاوت” انجام دهم، چیزی که نادانان آن را “امپرسیونیسم” می نامند، اصطلاحی که تا حد امکان ضعیف استفاده می شود، به ویژه توسط منتقدان
10 – مرگ دبوسی (سرطانی که بسیار طولانی بود)
عمومِ افرادی که درگیر یا مبتلا هستند به سرطان نهایتِ دوام یا زنده ماندنشون به 5 سال نمیکشه چون سراسر خستگی و درد برای انسان حاصل میشه تا جایی که ممکن هست انسان آرزوی مرگ کنه.
اما کلود دبوسی از سال 1909 سرطان داشت و تقریباً 19 سال دوام آورد و با این بیماری زندگی کرد ، رنجی که او با این بیماری سپری کرد باعث می شد نتواند اپراهایی بیشتر بنویسد و اپراهایش نیمه تمام ماند.
یکی از دلایلی که دبوسی یک اپرا نوشت می تواند بیماری او باشد .
امیدوارم این 10 حقیقتِ کوتاه کمکی به شناخت شما عزیزان در رابطه با دبوسی کرده باشه ، باعث افتخارمان هست در قسمت دیدگاه نظرات ارزشمندتان را برایمان به اشتراک بگذارید.