1 – یادگیری موسیقی کلاسیک

فرانتس شوبرت تا هفت سالگی در گروه کُر آواز می خواند اما پس از این که سالیری آهنگساز معروف او را کشف کرد ، معلم موسیقی او شد در نتیجه بیشترین تاثیر در شروع آهنگسازی شوبرت برای تلاش و فعالیت های سالیری بود .

 شوبرت جوان زیر نظر او اولین کوارتت های زهی، آهنگ ها و قطعات پیانو خود را ساخت.

2 – سمفونی 5

شوبرت در 19 سالگی سمفونی 5 خود را نوشت ، اثری که پر از شور و احساسات جوانی در آن حس می شود .

سمفونی پنجم شوبرت بسیار در خودش تاثیر گذاشت در نتیجه شوبرت در 19 سالگی رشته حقوق را کنار زد و ترکِ تحصیل کرد و در موسیقی به فعالیت تحصیلی خود ادامه داد .

3 – شوبرتیادهای شوبرت

همانطور که می دانید شوبرت بسیار علاقه به طبیعت و رودخانه را داشت در نتیجه او گروهی از دوستان و اشراف زادگانی را با خود در مراسمی با عنوان شوبرتیادهای شوبرت گرد هم آورد .

در این مراسم شوبرت تنها با پیانو خود در محیطی عمومی و کوچک شروع به نواختن آثار جدیدش می کرد.

بسیاری از آثار جدی و حتی فانتزی شوبرت در این محیط نوشته شده است .

4 – موتسارت (موتزارت) جاودانه

شوبرت این حقیقت را پنهان نکرد که کاملاً عاشق موسیقی موتزارت بود. “ای موتزارت! موتزارت جاودانه!” او نوشت: «چه تأثیرات بی‌شماری از یک زندگی درخشان‌تر و بهتر بر روح ما گذاشتی!»

5 – تاثیرات کوراتت زهی شوبرت

کوارتت زهی های شوبرت بسیار غمگین هستند و نمی شود تاثیراتی که این مجموعه بر ریشارد اشتراوس و دوره رمانتیک گذاشت را نادیده گرفت یا به آن اشاره نکرد .

6 – رمز و راز سمفونی نا تمامِ شوبرت

سمفونی ناتمام شوبرت تنها بیش از سه دهه پس از مرگ آهنگساز ظاهر شد که پیرمردی ادعا کرد اثری دارد که شوبرت 43 سال قبل برای او فرستاده بود. برخی بر این باورند که موومان چهارم سمفونی از دست رفته در واقع همان Entr’acte از موسیقی تصادفی شوبرت تا نمایشنامه Rosamunde است.

7 – سمفونی بزرگ (سمفونی نهم شوبرت)

بسیاری از علاقه مندان موسیقی کلاسیک در تعجب هستند چرا این نام برای این سمفونی انتخاب شده باید گفت شوبرت خودش این نام را انتخاب نکرد بلکه تنها در سال 1824 گفت : خودتان را برای شنیدن سمفونی بزرگ آماده کنید .

او اشاره کرد همانند سمفونی نهم بتهوون ، دومین کسی خواهد بود که سمفونی نهم را در دورانِ نزدیک بتهوون خواهد نوشت و شهرتی بسیار پیدا خواهد کرد ، در نتیجه از این پس بود که سمفونی نهم شوبرت تبدیل به سمبلی برای سمفونی نهم معروف شد برای بقیه آهنگسازان موسیقی کلاسیک همچون مالر ، بروکنر و…..

8 – کشف سمفونی نهم یا بزرگ

رابرت شومان پس از مرگ شوبرت ، سمفونی بزرگ یا نهم را در صندوقچه ای کشف کرد. او با اشتیاق گفت: «ثروتی که در اینجا وجود داشت مرا از هیجان لرزاند. شومان همچنین اشاره کرد : این سمفونی ما را به دنیایی منتقل می کند که هرگز به خاطر نمی آورم که قبلاً در آن بوده ایم.

9 – بیماری شوبرت

شوبرت در سال 1822 به سیفلیس مبتلا شد و به شدت بیمار شد. او آهنگسازی را هر چند با همان سرعت بی امان ادامه داد و چرخه زیبای 24 آهنگ خود، “Die Winterreise” (سفر زمستانی) را در اواخر عمرش نوشت.

10 – بتهوون و شوبرت

گفته می شود که در بستر مرگ، بتهوون به برخی از آثار شوبرت نگاه کرد و فریاد زد: “به راستی که جرقه نبوغ الهی در این شوبرت نهفته است!” در مارس 1827 شوبرت یکی از حاملان مشعل در مراسم خاکسپاری بتهوون بود.

این مقاله را بخوانید و نظرات ارزشمندتان را برایمان در بخش دیدگاه بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *