.
🔶کاش قدرتی بود که برای مدتِ طولانی فکر کردن را از ما می گرفت و فقط به بهانه ی تماشای زیبایی درون و طبیعت می نشستیم.

🔶خلاصه ی داستانِ فاوست گوته :
انسانی حکیم که تمامی عمرِ ارزشمندش را سعی در پیدا کردن اکسیر جوانی کرد و آنگاه که به خودش آمد فهمید عمری باقی نمانده و اکسیر هم کشف نشده ، آماده ی نوشیدن جام زهر بود که شیطان رسید و اکسیر جوانی را به او داد اما روح او را پس از گذشتن جوانی مالِ خود کرد .

🔶از فاوست گوته صحبت کردن بسیار دشوار هست بسیار .

🔶در کل تمامی احساسِ حسرت ، لذت های شیطانی و عدمِ درک به درون و پاکی انسان ، به ویژه احساس شرمساری در این نمایشنامه و موسیقی آن قابل بررسی هست .

🔶شنونده ی اورتور فاوست اثری از واگنر که در سال ۱۸۴۰ نوشته شد ، هستید .

🔶در جوانی واگنر به دنبال افسانه های نمایشنامه های بزرگ تاریخ بود تا آخرین روز زندگی اش تلاش برای ساخت خانه اپرا کرد تا بتواند این افسانه ها را بدون‌ دخالت هیچ فردی به دنیای واقعیت نزدیک تر کند .

🔶فهمِ واگنر از شوری بی پایان برای یادگیری و خلق کردن آغاز شد . زمانی که او را تبعید کردند و بیشتر عمر بدهکار بود ، فراری از طلبکاران و …. نگذاشت واگنر اثری را خلق نکند و به بزرگانی چون گوته بی توجه باشد .

🔶با اینکه بتهوون در بسیاری از موضوعات هم نظر بود با گوته اما طبیعتاً اختلافاتی داشتند ، هیچ کدام از این اختلاف ها باعثِ کم ارزش شدنِ هنرشان نشد بلکه به هدایتِ مسیری جدید برای اندیشه ی انسان کمک کرد.

🔶اینکه ، بدون خواندن فاوست گوته یا بررسی آن فقط اورتور واگنر را بشنویم بسیار روشِ سطحی هست .
با این روش نه درکی از فاوست واگنر داریم همچنین پوچی بی معنی در ذهنمان شکل میگیره که این همه تغییرِ فرم یا تضاد در این اثر چه می خواهد به ما آموزش دهد یا یادآوری کند ؟

🔶باید تمامِ آثار گوته را خواند ، نه تنها برای درک بهتر موسیقی های تاثیر گرفته از گوته بلکه برای زیبایی اندیشه و شناخت بهترِ موضوعاتی همچون ، حسادت ، طمع ، بخشش و هر چه مربوط به رستگاری انسان هست .

🔶به سادگی هر موضوعی نوشته خواهد شد اما احساس و یا فهمِ آن موضوعی بسیار دشوار هست ، دشواری آن هم به علتِ عمر ناچیز آدمی هست که شوق یادگیری را از انسان می کاهد مگر آنکه اکسیرِ جوانی که همان ( هنر ) است در اختیار انسان قرار گیرد .

🔶 اگر واقعاً به خودمان نگاهی کنیم ، شجاعت اضافه کردنِ مسیری جدید یا خلق اثری در بابِ اندیشه ی بتهوون ، گوته و …. از ما ساخته خواهد بود ؟

🔶قطعاً خیر ! تنها با معجزه ی اکسیرِ فهمِ تنهاییِ زاده شده از هنر این اتفاق خواهد افتاد.

  1. amir_arsalan_sh گفت:

    تنهایی زاده شده از هنر؛ مایلم بیشتر از آن بنویسید و بیشتر از آن بخوانم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *